Hello world!

Tervetuloa Elokapinan blogiin.

Tämä blogi on tarkoitettu Elokapinan toiminnasta kiinnostuneille ja jo toiminnassa mukana oleville elämän puolustajille. Blogissa käsitellään monenlaisia ilmastonmuutokseen ja ekologiseen kriisiin liittyviä ilmiöitä, pohditaan muuttuvaa maailmaa sekä jaetaan elokapinalaisten kokemuksia moniäänisesti. Kaikki on vasta alussa ja muotoutuu pikkuhiljaa!

Poliittiset vaikuttamiskeinot ympäristökatastrofin välttämiseksi eivät ole tähän asti tuottaneet tulosta, eikä nykyisenlainen politiikka pysty turvaamaan tulevien sukupolvien tulevaisuutta. Tästä seurannut turhautuminen on saanut ympäri maailman ison joukon ihmisiä liikkeelle vaatimaan tehokkaampia keinoja katastrofin välttämiseksi. Moni muuten lainkuuliainen ihminen kokee, että on valmis harjoittamaan kansalaistottelemattomuutta, jotta viesti menisi perille. Ilmastonmuutos ja massasukupuuttoaalto, sekä niistä seuraavat elinympäristöjemme muutokset ja tieto nykyisenlaisen elämäntavan kestämättömyydestä, tuovat elämäämme epävarmuutta ja uhkakuvat tulevaisuudesta ovat pelottavia. Toivottavasti blogin sisältö tuo tunteen siitä, ettei lukija ole tunteineen ja pohdintoineen yksin, sekä motivoi toimimaan ja puolustamaan elämää.

Tällä hetkellä blogia toimittaa päätoimittajien Jennin ja Miinan lisäksi toimituskollektiivi. Kannustamme innokkaita elokapinoitsijoita ottamaan meihin yhteyttä olet sitten kiinnostunut toimittamisesta tai sisällön tuottamisesta. Voit lähettää juttuideoita, valmiita tekstejä tai muita tuotoksia, kuten runoja tai sarjakuvia osoitteella blogi ät elokapina.me. Pidätämme oikeuden julkaisupäätöksestä itsellämme. Julkaistavien tekstien tulee olla Elokapinan arvojen mukaisia. Ks. arvot: https://elokapina.me/#Arvot

Päivitys 11.11.2022: Yhteydenotot blogiryhmään tällä hetkellä ainoastaan sisäisiä kanavia pitkin.

Kuvassa Tuulia, Jenni, Léon, Minna, Krista, Miina ja Anton.