Nälkälakko-blogi: Kymmenes päivä

Nälkälakko-blogi: Kymmenes päivä

Uudelleen julkaisemme Häiriköt-Päämajan julkaisemaa nälkälakkoblogia. Voit seurata nälkälakkolaisten ajatuksia ja tunnelmia kummassakin paikassa.

Kymmenentenä nälkälakkopäivänämme kutsumme teitä kaikkia mukaan solidaarisuusprotestiin. Korona-aikana solidaarisuuden osoittaminen voi olla hankalaa, mutta pidämme tärkeänä osoittaa päättäjille, että ilmastokysymyksiä ei voida unohtaa nytkään. Lisäksi tärkeää on että aivan samoin kuin koronakriisissä, myös ilmastokriisissä meidän on otettava tutkimustulokset vakavasti ja toimittava ripeästi, jotta voimme turvata yhteisen tulevaisuutemme.

Etänä tapahtuma aktivismi on osa Elokapinankin toimintaa. Sen keinoin voimme myös näinä erikoisina aikoina muistuttaa siitä, että meitä on paljon ja että seuraamme, mitä päättäjät tekevät. Tämän protestin voima on myös sen henkilökohtaisuudessa ja kehollisuudessa.

Siksi uskomme, että poliittiset päättäjät ottavat tämän toiminnan tosissaan eikä se näyttäydy kevyenä kannanoton muotona.

Kutsumme teidät siis liittymään ilmastoaiheiseen etäprotestiin tänään 20.8.2020. Toiveemme on, että paastoat oman elämäsi puitteissa vuorokauden paitsi solidaarisuuden osoittamiseksi mutta erityisesti ilmastotekojen vaatimiseksi. Voit postata aiheesta sosiaaliseen mediaan hashtageillä #ilmastonalkalakko ja #tukilakko ja kertoa postauksessasi, mikä sinua motivoi vaatimaan ilmastotekoja.

On selvää, että tarvitsemme päättäjien taholla sanojen lisäksi nyt tekoja. Korostamme hallituksen vastuuta. Haluamme, että Suomi vähentää hiilipäästöjä Pariisin sopimuksen 1,5 asteen tavoitteen edellyttämällä tavalla.

Vaadimme tällä tukimielenilmauksella, että

– Hallitus käyttää omistajajaohjausvaltaansa Uniperin hiilivoimalatoiminnan alasajoon vuoteen 2025 mennessä

– Suomen päästöt vähennetään 20 prosenttia vuoden 2021 aikana ja yhtä paljon jokaisena vuotena sen jälkeen

– Hallitus sitoutuu tavoitteeseen ja ryhtyy tarvittaviin konkreettisiin toimenpiteisiin sen saavuttamiseksi

Edellisistä kirjoituksistamme voit lukea, miksi juuri nälkälakko, mitä tiede sanoo, minkälainen meidän viestimme päättäjille on, mitä viestimme nuorille ja miksi ilmastoaiheita pitää pohtia myös oikeudenmukaisuuden näkökulmasta.

Tule mukaan! Nyt on pakko, tukilakko! #ilmastonalkalakko #tukilakko

TEKSTI: Elokapinan nälkälakkolaiset