Ho hoi, prismakansa!

Poistukaa välittömästi maailmanlopun katsomosta.

Sotilaat ja lääkärit, poliisit ja rosvot, työttömät ja työläiset, opettajat ja oppilaat, virkamiehet ja presidentit, natsit ja anarkistit, kaikkien puolueiden kannattajat, kaikkien syntien tekijät, kaikkien sukupolvien, sukupuolien ja alakulttuurien edustajat – mitä mieltä te olette ympäristön tilasta nyt 2020-luvulla? Hävettääkö? Ahdistaako?

Hyvä.

Mitä te vielä odotatte? Ratsuväkeäkö? Lamaannuksen kynnys pitää ylittää, nousta penkistä, ja poistua maailmanlopun katsomosta – näyttämölle. Tämä ei ole harjoitus.

Aloittaminen ei ole vaikeaa, koska et ole yksin näyttämöllä. Meitä ihmisiä on yhteensä lähes kahdeksan miljardia. Aktivistina tulet tiedostavan yhteisön jäseneksi. Elokapina on hyvä, nopeasti kehittyvä ja radikaali vaihtoehto. Pääasia on, että elämää suojelevien voima kasvaa riittävästi, ettei sitä voi enää sivuuttaa yhdessäkään päätöksessä. Ei missään päin maailmaa.

Nyt vielä, joka päivä ja joka ikinen yö, vanhan maailman konsernit tuhoavat tulevaisuuttamme. Yhteiskuntien jäykät rakenteet ja korruptoituneet lainsäätäjät laillistavat laajamittaisen moraalisen rikoksen, silmittömän maapallon elämän tuhoamisen, myös täällä meillä Suomessa. Suomalaista metsäteollisuutta, muiden muassa, meidän tulisikin käsitellä tiukasti.

Siksi kapinoimme.

Tarvitaan voimaa, tahtoa ja uskallusta kaataa näitä jättiläisiä. Löytyykö sitä teistä, herra tasavallan presidentti? Entä teistä, herra ja rouva maanviljelijä?

Entä te, siellä? Voitteko tekin liittyä ympäristökapinaan? Tulisitteko mielenosoitukseen kantamaan kylttiä ja vaatimaan muutosta sadantuhannen muun mielenosoittajan kanssa? Entäs sadan, tai kymmenen aktivistin kanssa? Yksikin rohkea elokapinallinen voi tehdä paljon. Ette kai te enää jää katsomoon odottamaan?

Te osoitatte oman arvonne & omat arvonne toiminnalla, aktivismilla, omalla valitsemallanne tavalla, mutta minä pyydän teitä ylittämään mukavuusrajanne – edes hieman. Maailman tähden. Kiitos.

“Olkoon tämä ihmiskunnan kasvun hetki, ja hetki, jolloin nousimme korkeammalle ymmärryksen tasolle, emmekä tuhoutuneet. Tätä vuosisataa tultakoon juhlimaan vielä tuhannen vuoden kuluttua.“

– rukous ihan kaikille jumalille ja ihmisille

Tule mukaan Elokapinan toimintaan!

-Antti Makkonen

Jälkisanat: Blogauksen alku on herättänyt keskustelua, ja haluan korostaa, että OLEMME VÄKIVALLATON VERKOSTO.

Elokapinalle pitää määritellä mahdollisimman vähän reunaehtoja, jos haluamme saada tavallisten ihmisten massat puolellemme.

Koitetaan sietää toinen toisiamme, ja arvostaa jokaista ympäristöaktivismiin herännyttä ihmistä.